Careers

Kom jij ons team versterken?
Congress by design met kantoren in Harmelen en Groningen, is een Professional Conference Organiser (PCO) die met veel plezier en enthousiasme opdrachtgevers ondersteunt bij de organisatie van (inter)nationale congressen en andere bijeenkomsten.
Congress by design staat bekend om haar kwaliteit, persoonlijke betrokkenheid, “down to earth” mentaliteit en ontzorgt haar opdrachtgevers op professionele en enthousiaste wijze.
Wij zijn op zoek naar 2 leuke enthousiast collega’s (Project Manager en Project Coördinator) met ervaring in live, online en hybride bijeenkomsten.

Project Manager

Als Project Manager ben je van begin tot eind verantwoordelijk voor de organisatie van diverse bijeenkomsten per jaar; live, hybride of online. Oog voor detail en teamwork is hiervoor een must. Je bent liaison tussen opdrachtgevers, leveranciers en het interne projectteam van Cbd.
Jouw werkzaamheden zijn vooral projectmatig. Jij bent ervoor verantwoordelijk dat het hele proces gestroomlijnd verloopt. Je bewaakt de voortgang en zorgt voor een goede planning en regelmatige update en analyseert regelmatig wat beter kan op het gebied van techniek en communicatie. Samen met het projectteam realiseer je de best haalbare uitvoering en ontzorg je de opdrachtgever.

Voor deze functie zijn wij opzoek naar een kandidaat met de volgende achtergrond en competenties:

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld Communicatie, NHTV, Hotelschool, Leisure Management of vergelijkbaar;
 • Je hebt ervaring met projectmanagement van associatiecongressen;
 • Je hebt affiniteit met IT (online platforms, congresmanagement software, etc.), marketing en hospitality;
 • Je hebt ervaring met de organisatie van online events, bij voorkeur congressen;
 • Je hebt ervaring met het leiding geven aan projectteams;
 • Je bent resultaatgericht en denkt in oplossingen;
 • Je hebt service en ontzorgen hoog in het vaandel staan;
 • Je hebt een praktische en flexibele instelling, bent communicatief sterk en representatief.
 • Je bent gewend in de Nederlandse en Engelse taal te communiceren zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Deadlines zijn deadlines;
 • Je weet op elk niveau relaties te bouwen en te onderhouden, luistert naar de behoefte van de opdrachtgever en weet dit op passende wijze te vertalen naar de juiste oplossing; je bent voor hen een echte partner;
 • Je werkt zelfstandig aan projecten en ook heel goed in teamverband;
 • Je neemt de verantwoordelijkheid over de organisatie van meerdere projecten tegelijk;
 • Je bewaart secuur het overzicht over projectplanning, draaiboek en budget. Plannen en organiseren zijn daarom voor jou een tweede natuur;

Wij bieden:
Je komt te werken in een enthousiast en gemotiveerd team. We bieden je een afwisselende functie, met veel (internationale) contacten, een prettige werksfeer en de mogelijkheid om mee te bouwen aan het bedrijf. Het betreft hier bij voorkeur een full time functie, maar 32 uur is een optie.

Ben jij de leuke, enthousiaste, collega waar we naar op zoek zijn?  Mail je cv en motivatie naar info@congressbydesign.com. Heb je vragen? Bel dan met Niels Fundter: 088 0898101.

Project Coördinator

Als Projectcoördinator maak je deel uit van het team dat, onder leiding van een van onze Project Managers, verantwoordelijk is voor de organisatie van diverse (inter)nationale congressen die wij voor onze opdrachtgevers mogen organiseren.

Je bent binnen het team verantwoordelijk voor een deel van de logistieke organisatie, variërend van deelnemerscommunicatie en -registratie en abstract management tot het regelen van reis en verblijf van sprekers, het vastleggen van hotelkamers en het selecteren van locaties voor sociaal programma. Tijdens het congres ben je op locatie aanwezig en fungeer je als gastheer/vrouw namens de opdrachtgever en Congress by design. Daarnaast zie je het als een uitdaging om onze congressen op social media te promoten.

De ideale Projectcoördinator is representatief, veelzijdig, blijft kalm in stressvolle situaties en weet waar de prioriteiten liggen; organiseren zit je in het bloed. Daarnaast ben je ook gewoon een gezellige collega en teamspeler en weet je wat gastvrijheid is.

Kijk op onze website voor meer informatie over ons bedrijf en de huidige projecten: www.congressbydesign.com.

Je beschikt bij voorkeur over de volgende achtergrond en kwaliteiten:

 • Minimaal HBO of MBO+
 • Proactief en stressbestendig wat zich o.a. laat zien in een goede planning
 • Creatief en dienstverlenend
 • Communicatief vaardig
 • Goede computervaardigheden. Kennis van EventsAir is een pré
 • Sterk in timemanagement
 • Bereid buiten reguliere kantooruren te werken of net even dat uurtje door te trekken om wat af te maken.
 • Thuis in IT en social media
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een must.

Wij bieden je:

Een veelzijdige functie binnen een leuk bedrijf met enthousiaste collega’s. Door korte communicatielijnen en informele werksfeer is er ruimte voor initiatieven van onze medewerkers. Het betreft hier in principe een full time functie, maar 32 uur is zeker bespreekbaar.

Ben jij de leuke, enthousiaste, collega waar we naar op zoek zijn? Mail je cv en motivatie zo snel mogelijk naar info@congressbydesign.com. Heb je vragen? Bel dan met Niels Fundter: 088 0898101.

Stagiair(e)

Wil jij deel uitmaken van een bedrijf dat gelooft in de kracht van kennisdeling en dat door de organisatie van congressen bijdraagt aan de wetenschappelijke vooruitgang, inzichten en innovaties die de wereld duurzamer, gezonder, veiliger en meer verbonden maken?

Neem dan snel contact met ons op.

Als stagiair maak je deel uit van het team dat, onder leiding van een van onze Project Managers, verantwoordelijk is voor de organisatie van een of meerdere (inter)nationale congressen die wij voor onze opdrachtgevers mogen organiseren. Congressen zoals ESOF 2022 (EuroScience Open Forum), EFI2022 (European Immunogenetics and Histocompatibility Conference), ISHGD2022 (International Society of Highway Geometric Design), etc. Allemaal internationale congressen van 500 – 3000 deelnemers die volgend jaar in Nederland plaatsvinden.

Je krijgt een kijkje in de keuken van overall congresmanagement door mee te lopen met een van onze projectmanagers en je biedt ondersteuning bij de diverse onderdelen van congresorganisatie. Denk hierbij aan deelnemerscommunicatie en -registratie en abstract management tot het regelen van reis en verblijf van sprekers, het vastleggen van hotelkamers en het selecteren van locaties voor sociaal programma. Tijdens het congres ben je op locatie aanwezig en fungeer je als gastheer/vrouw namens de opdrachtgever en Congress by design. Daarnaast zie je het als een uitdaging om onze congressen op social media te promoten.

Afhankelijk van de ontwikkelingen van de RIVM richtlijnen, zullen deze congressen online, hybride of op locatie plaatsvinden.

Kijk op onze website voor meer informatie over ons bedrijf en de huidige projecten: www.congressbydesign.com.

Wij hebben een vestiging in Harmelen (onder de rook van Utrecht) en Groningen. Op beide locaties is ruimte voor een stagiair.

Ben jij de leuke, enthousiaste kanjer waar we naar op zoek zijn? Mail je cv en motivatie zo snel mogelijk naar info@congressbydesign.com.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Niels Fundter (088 0898101).